Методи за обработкаАнализ на водатаПодбор на филтритеФилтри за бита, офиса, вилатаФилтърни колониФилтърни елементи (картриджи)Промишлени системиКомпoненти на системитеГаранция и сертификатиПоръчка на оборудванеИнструкцииНАРЕДБА № 9

име:
парола:

вход

Промишлени системиФилтърни системи за механично пречистване

Освен филтърните колони в раздел "Филтри за бита, офиса, вилата" за механично пречистване, за по-големи дебити фирма „Никол-Н“ използва центробежни филтри тип Cintropur, метални колонни филтри AQSS и пясъчни филтри.

още

Филтърни системи с активен въглен

Използват се за отнемане на хлора, неприятните миризми и органиката от водата, както и за деозониране
и намаляване на количеството на някои тежки метали. Те са окомплектовани с филтърна колона от стъклопласт, пясъчна възглавница
от кварцов пясък едра фракция, активен въглен различни видове (в зависимост от обработката на водата) и ръчен или автоматичен
управляващ трициклов клапан на GE. Скоростта на филтриране не трябва да надвишава 12 м/ час. Процесът е автоматизиран като регенерацията на системите се извършва с вода.

още

Филтърни системи за отнемане на желязо и манган

Тези установки служат за намаляването до показателите на Наредба № 9 на желязо и манган, мътността и цветността на водата и са напълно автоматизирани. Те биват два вида - реагентни и безреагентни. 

още

Омекотителни инсталации

Омекотителните инсталации имат за цел да премахнат Ca и Mg йони, които обуславят общата твърдост на водата и образуват т.н. котлен камък, като ги заменят с Na йони. След достигане на обменната си способност, смолата се регенерира с разтвор на NaCl (сол ). Този процес е напълно автоматизиран. Дебитът на системите за омекотяване зависи от литрите йонообменна смола (силно кисел катийонит), която съдържат.

още

Системи за деминерализация на вода

За деминерализация на водата се използват следните методи:
- Деминерализация с катойонитни и анийонитни смоли
- Деминерализация със смоли смесен тип
- Деминерализация чрез електродейонизиране - EDi
- Деминерализация чрез системи за обратна осмоза

още

Фирма „Никол-Н“ ООД поддържа на склад елементи за инсталации за механично пречистване на вода, омекотяване, дехлориране, обезжелезяване и др. с производителност до 20 м³/ час на 1 модул. Оборудването е на GE и DOW Cemical.

Фирмата поддържа на склад и системи за обратна осмоза с производителност до 1,2 м³/ час, UV лампи до 7,3 м³/ час и др. Комплектацията на системите за ултрафилтрация и обратна осмоза за по-големи дебити зависят от качествата на входящата, и от изискванията за изходящата вода. След като се подбере схемата за работа и се извършат разчетите на инсталациите, същите се изготвят и  доставят от поделения на GE или водещи немски фирми, със срок за доставка 6 ÷ 8 седмици.


валутни курсове


времето


тв програми
посещения:

320033

Начало / Промишлени системи
Системи за пречистване и обработка на вода от Никол-Н