Методи за обработкаАнализ на водатаПодбор на филтритеФилтри за бита, офиса, вилатаФилтърни колониФилтърни елементи (картриджи)Промишлени системи
Филтърни системи за механично пречистване
Филтърни системи с активен въглен
Филтърни системи за отнемане на желязо и манган
Омекотителни инсталации
Системи за деминерализация на вода
Микробиологична обработка на водата
Компoненти на системитеГаранция и сертификатиПоръчка на оборудванеИнструкцииНАРЕДБА № 9

име:
парола:

вход

Филтърни системи за отнемане на желязо и манганБезреагентни системи

Системите се състоят от филтърна колона от стъклопласт, дренажно-разпределителна система, автоматизиран клапан на GE Performa или Magnum, поддържащ слой едър кварцов пясък и филтрираща среда Birm. Регенерацията е безреагентна - с вода. За повишаване ефективността на системата се прави предварително аериране, озониране или хлориране на водата. Принцип на действие: Birm е катализатор, ускоряващ процеса на окисление на двувалентното желязо и манган с разтвореният във водата кислород от въздуха. Премахва общо желязо до 3 мг/л и манган (при pH = 8 ÷ 8, 5). Условия за работа: pH > 6, 8; съдържание на свободен кислород с 15 % повече от съдържанието на желязо; окисляемост  < 4 мг/л; отсъствие на сероводород и нефтопродукти. Скоростта на филтрация не трябва да надвишава 12м/час, а скоростта на разрохкване при регенерация да е около 35 м/час.

още

Реагентни системи

Филтри за отнемане на желязо и манган (реагентни), регенериращи се с KMnO4. Тези установки служат за намаляване на показателите по Наредба №9 на желязо, манган, сероводород, мътност и цветност на водата и са напълно автоматизирани. Системата се състои от: филтърна колона от стъклопласт, дренажно-разпределителна система, автоматизиран петциклов клапан на GE - Pentair, поддържащ слой едър кварцoв пясък, работна среда Green sand и MTM и съд за регенерационния разтвор. Принцип на действие: работната среда окислява непосредствено разтвореното желязо, мангана и сероводорода, които преминават в неразтворима форма и образуват утайка, която се изхвърля в дренаж при обратната промивка по време на регенерацията. Регенерацията се извършва с 0, 2-0, 5% разтвор на калиев перманганат. 

още

Филтри за отнемане на желязо и манган

Тези установки служат за намаляването до показателите на Наредба № 9 на желязо и манган, мътността и цветността на водата и са напълно автоматизирани. Те биват два вида - реагентни и безреагентни. 


валутни курсове


времето


тв програми
посещения:

325359

Начало /  / Филтърни системи за отнемане на желязо и манган
Системи за пречистване и обработка на вода от Никол-Н