Петстепенна система за обратна осмоза AS RO5

Петстепенна система за обратна осмоза AS RO5

Стандартната петстепенна система за обратна осмоза, работи от налягането на водопроводната мрежа( от 2  до 6 бара). Съставена е от три колони с механично пречистване 20 и 5 микрона, филтър пресован активен въглен, кожух с мембранен елемент на GE- TLC-50(75 или 100) или аналог, постфилтър активен въглен тип AICRO, хидрофорен съд и части за присъединяване. Хидрофорният съд е под налягане  на водопроводната мрежа и събира 8 литра пречистена вода, готова за консумация. Използването му се налага поради факта, че процесът на получаване на осмозна вода е бавен.Системата произвежда 150- 200 литра  вода на ден, като след източване на определено количество вода, хидрофорният съд се допълва   на ново.

Петстепенна система за обратна осмоза:


Първи етап - 20 микронен филтър за първично механично пречистване, произведен от полипропиленово влакно. Отстранява неразтворените във водата механични замърсявания, удължава срока на експлоатация на другите филтри.
Втори етап - филтър с активен въглен от черупки на кокосов орех, ефективно отстранява хлора и другите органични субстанции.
Трети етап - 5 микронен филтър за механично пречистване, произведен от полипропиленово влакно. Отстранява неразтворените във водата механични замърсители като ръжда, пясък, тиня и др., освен това задържа прах от въглена, която може да замърси обратноосмотичната мембрана.
Четвърти етап - Обратноосмотична мембрана, отстраняваща до 96-99% от замърсяванията от всякакъв тип, в това число бактерии и вируси.
Пети етап - постфилтър с активен въглен, отстраняващ леките субстанции и придаващ на водата вкус на натурална изворна вода.


Пречистената вода се съхранява в резервоар под налягане, откъдето постъпва в крана, монтиран на плота на кухненската мивка. Прозрачният корпус на първия филтър позволява визуално да се контролира степента на замърсяване на седиментния филтър.
Системата е окомплектована със съединения, резервоар за пречистената вода, отделен кран, ключ за лесна и проста замяна на филтрите.

Технически параметри:

Работна температура - 2oC - 40oC;
Степени на филтрация - 5;
Тип на съединенията JACO;
Мембрана TFC (75GPD);
Производителност в течение на 24 часа: до 190 - 250 л;
Минимално/максимално налягане: 2,8 - 6,0 бара;
Първи етап: 20 микронен филтър от полипропиленово влакно;
Втори етап: филтър с изпечен блок активен въглен;
Трети етап: 5 микронен филтър от полипропиленово влакно;
Четвърти етап: обратноосмотична мембрана;
Постфилтрация: висококачествен активен въглен GAC;
Резервоар за пречистената вода: 15 литра (работен обем: 10 литра);
Размери [мм] 145 x 395 x 440 + бак;
Тегло 8,5 кг